Räkna ut priset för hemlarm hos Verisure

Räkna ut priset för hemlarm hos Verisure

Att ha hemlarm kan skapa en trygghet både för inbrott, brand och överfall. I regel finns dessa tre funktioner i klassiska hemlarm. Men vad kostar det? Det beror på hur många komponenter som behövs. Det är ju stor skillnad om man bor i en liten lägenhet eller en stor villa. Ett av larmbolagen i Sverige är Verisure och på deras hemsida kan man räkna ut vad larmet skulle kosta utifrån följande frågor.

Hur bor du?

Villa, radhus eller lägenhet? Detta är framförallt avgörande för vilken skalskydd som behövs. I detta exempel väljs ”villa”.

Hur stort är boendet?

När en installatör kommer från Verisure för att sätta upp larmkomponenterna till hemlarmet går personen igenom hemmet för att se till att larmet täcker de viktigaste ytorna. Ett stort hem kan alltså behöva ha flera rörelsedetektorer än ett mindre hem. En vanlig villa är på ungefär 100 – 200 kvadratmeter.

Var ligger ditt hem?

I likhet med att försäkringsbolagen tar ut högre premier för de som bor i områden med fler brott så kan kostnaden för ett hemlarm vara dyrare i vissa områden.

Hur är uppgången till hemmet?

Ett hemlarm skapar både ett skalskydd och ett skydd inne i bostaden. Men samtidigt ökar risken för inbrott om ingången till hemmet finns med mycket begränsad insyn. Kanske kan det behövas ytterligare komponenter för att skapa en större säkerhet kring entrén?

Har du altandörr eller andra ingångar?

Grunden i Verisures hemlarm är brytlarmen som sitter på dörrarna. Alla som har hemlarm har detta skydd på ytterdörren. Men man kan glömma altandörren, källardörren eller garagedörren. Se över vilka alternativa ingångar som finns till hemmet och ange det till Verisure när testet genomförs på hemsidan.

Hur många timmar är det inte någon hemma?

Kanske finns det alltid någon hemma – eller så är det tomt i hemmet minst 8 timmar per dag. Även detta påverkar självklart möjligheten att upptäcka inbrott.

Har någon drabbats av inbrott i området under den senaste månaden?

Det är inte säkert att man vet något om detta. Inte minst om man bor i lägenhet i ett område med stora hyreshus. Det bör inte heller påverka priset. Men det kan vara intressant för Verisure att se om inbrott skett och kanske även i så fall hur detta skett. Kanske hade de inte hemlarm?