Jämför olika mobilabonnemang

Det finns olika aspekter att jämföra när man ska välja ett abonnemang. Bland alla de olika operatörer finns det olika erbjudanden som kan tilltala mer eller mindre. Att först reda ut är vilket slag behov och krav man har på ett abonnemang. Vissa abonnemang är anpassade för företag, andra för barn och ungdomar, familjer, studenter eller privatpersoner. Det viktigaste att ta hänsyn till när man väljer ett abonnemang är surfmängd, täckning och pris, enklast är att använda sig av en jämförelsetjänst om man jämför mobilabonnemang.

Idag inkluderar de flesta operatörer både fria samtal och sms i de flesta av sina abonnemang. Många operatörer erbjuder dessutom abonnemang som saknar bindningstid vilket innebär att man utan svårighet kan avsluta avtalet. Har man ett abonnemang med bindningstid måste man ofta vänta ut tiden man har kvar på abonnemanget alternativt betala en klumpsumma för de månader som finns kvar på avtalet. Det många operatörer gör för att man ska välja ett abonnemang med bindningstid är att inkludera rabatt och specifika erbjudanden tillsammans med abonnemanget. Ofta kan man få en mobil till billigare pris eller extra mycket surf.

Jämför baserat på behov

Om man är intresserad av att skaffa ett familjeabonnemang finns det olika typer av upplägg man kan välja bland. I ett familjeabonnemang har man en förutbestämd mängd av surf, samtal och sms som man delar på. Både Telenor, Telia, Tre och Tele2 är operatörer som erbjuder familjeabonnemang och har olika upplägg för hur många man kan ansluta till abonnemanget. Enklast är att se över hur pass mycket surf man gör av med för att räkna ut vilken operatör som passar bäst och om man tjänar på att skaffa ett familjeabonnemang.

Det kan vara svårt att uppskatta hur mycket surf man använder upp på en månad då olika personer använder sin surf till olika saker. Spelar man mycket spel som kräver uppkoppling, använder man olika streamingtjänser, pratar man mycket i FaceTime eller använder YouTube behövs ofta ganska mycket surf. Medan om man endast läster nyheterna, kollar melj och surfar på Facebook behövs inte lika mycket surf.

Att tänka på när man jämför abonnemang

  • Samtal och Sms
  • Kostnad för surf
  • Täckning
  • Kundtjänst
  • Bindningstid
  • Uppsägningstid
  • Erbjudande för student, ungdom, familj eller pensionär