Ögonlocksplastik i Göteborg – var, när och hur?

Var finns klinikerna som utför ögonlocksplastik i Göteborg, när kan det vara läge för ett sådant ingrepp och hur går det till? Svaren finner du nedan.

Ögonlocksplastik i Göteborg?

Det finns flera skönhetskliniker i Göteborg men för att kunna göra en ögonlocksplastik gäller det förstås att hitta en av dom kliniker som erbjuder just det. Det görs enklast på nätet, där det går att se dom olika klinikernas tjänsteutbud på respektive hemsida.

Ett tips för den som letar en klinik som utför ögonlocksplastik är att jämföra priser och annat som kan kännas viktigt i samma veva.

När kan ögonlocken behöva opereras?

Det finns flera orsaker till att en ögonlocksplastik kan vara aktuell – antingen av utseendemässiga skäl eller för att det finns problem som behöver åtgärdas. Hängande ögonlock behöver inte nödvändigtvis ge fysiska besvär men kan däremot bidra till att en person ser trött och sliten ut helt i onödan.

Fysiska besvär kan innebära försämrad syn genom att huden hänger ned och stör synfältet.

Det finns flera skäl till att ögonlocken tappar sin spänst och främst beror det på följande:

  • Ålder
  • Genetik
  • Kön

Det finns även andra faktorer som påverkar hudens elasticitet, där bland annat rökning och mycket solning är två riktiga ”bovar”.

Hur går det till?

En ögonlocksplastik är ett ingrepp vars syfte normalt sett är att lyfta hängande ögonlock som tappat sin elasticitet och form. Enligt en av dom kliniker som utgör ingreppet i Göteborg går processen till på följande sätt:

Konsultation
En konsultation är ett slags möte inför ett ingrepp, där personen som önskar utföra det får berätta om varför det känns aktuellt samt vilka önskemål och förväntningar som finns. Det är också ett tillfälle att förmedla viktig information om operationen.

Ingreppet
Själva ingreppet görs vanligen med lokalbedövning och i vissa fall tillsammans med lugnande läkemedel. Syftet med operationen är att lyfta ögonlocken och det brukar ta runt ungefär en timme.

Efter ingreppet kan patienten åka hem och det är normalt med viss svullnad och blåaktig hud runt ögonen. Det är bra att vara hemma från jobbet ett par dagar för att låta kroppen återhämta sig.

Återbesök
Efter någon vecka görs ett återbesök, främst för att se så att läkningen går bra och att inga komplikationer har uppstått.