Börja med att botanisera bland lediga jobb som psykolog

Börja med att botanisera bland lediga jobb som psykolog

När du nyligen har utbildat dig och är redo att börja jobba inom psykologi behöver du först botanisera bland lediga jobb som psykolog. Därefter bör du vara förberedd på att början av din karriär kan vara såväl spännande som ganska stressig. Det är nämligen stor efterfrågan på psykologer just nu och du kommer därför ha en hel del att göra när du börjar jobba inom detta yrke. Med detta sagt kommer det även vara en väldigt givande tid och du kommer verkligen få nytta av dina teoretiska kunskaper som nu ska omsättas i praktiken.

För att enklare ta dig igenom denna kritiska tid med stor framgång bör du vara öppen för alla tankar, idéer och råd som kommer din väg. Därför rekommenderar vi dig att läsa informationen nedan för att maximera förutsättningarna för en lyckad första tid.

Bemanningsföretag ger dig ett snabbspår till lediga jobb som psykolog

Det finns många lediga jobb som psykolog för dig att välja bland. Men det kan ändå vara en ganska tidsödande och omständig process att gå från arbetssökande till anställd. Därför kan du med fördel nyttja de bemanningsföretag som ger dig ett slags snabbspår in på en arbetsplats. Dessa aktörer har nämligen uppdrag att matcha dig mot och du kan därmed komma igång fortare med hjälp av dem.

Med detta sagt kan du vilja få lite mer kött på benen innan du fattar ett beslut. Därför vill vi informera dig om att:

  • Du kan förvänta dig att få en bra lön. Den genomsnittliga lönen för en hyrpsykolog ligger på omkring 1 260 kronor i timmen. Timarvodet kan dock variera från omkring 650 kronor till uppemot 2 600 kronor. Därmed kan du tjäna en hel del på att jämföra arvodena hos olika bemanningsföretag och uppdragsgivare.
  • Du har möjlighet att jobba någon annanstans. Du kanske har föreställt dig en tillvaro där du jobbar på en arbetsplats i din hemstad? Om så är fallet kan du förstås välja att göra detta – efterfrågan på psykologer är stor. Men du har också möjlighet att ta dig an ett uppdrag i någon annan kommun i landet.