Varför Gps klocka för barn? För att det är säkrare än mobil

Med en smartphone går det att få samma funktioner som med en Gps klocka. Men det finns ändå stora skillnader mellan klockan och telefonen. Vad är fördelarna? Varför Gps klocka för barn?

Varför Gps klocka för barn?

 1. Vänta med telefonen
  För många är den primära orsaken till att välja klocka att de kan vänta några år med att köpa en telefon till barnen. Tids nog kommer de ändå behöva en telefon men fram till dess kan större trygghet skapas med klockan.
 2. Den tappas inte bort
  En Gps klocka sätts på barnets arm och sitter sedan där hela dagen. Detta oavsett vad barnet leker eller gör. Det krävs ett aktivt val att ta av sig den för att den ska förläggas och komma bort. Ställ detta mot hur barn hanterar en mobiltelefon som betydligt lättare kommer bort. Detta skapar därmed en större säkerhet.
 3. Billigare att köpa in och använda
  Är det enbart säkerhet och kommunikation som önskas? Då passar en klocka betydligt bättre än en smartphone. Prismässigt är det stor skillnad i inköpspris. Dessutom är abonnemangen billigare då det är extremt liten datamängd som behöver användas.
  Varför Gps klocka för barn? För att familjen kan spara tusenlappar…
 4. Den digitala säkerheten
  Snapchat, Facebook, Twitter…. Listan kan göras lång med på appar där hot, hat och trakasserier förekommer. Att hantera sociala medier och annan digital kommunikation är inte lätt för barn och genom att välja klocka undviks detta. En Gps klocka kan användas för att kommunicera med föräldrarna och anhöriga – inget annat.
 5. Skärm eller lek?
  På frågan ”Varför Gps klocka för barn?” anger många föräldrar att klockan inte begränsar barnens lek. Med appar, spel, internet och chat alltid i närheten kan en telefon locka betydligt mer än att springa, cykla och leka utomhus. Detta i ett samhälle där rörelse blir en ”bristvara” både hos gammal och ung.
 6. Alla säkerhetsfunktioner direkt på plats
  Alla funktioner som en Gps klocka har kan hittas på en smartphone. Men det kan då krävas att specifika appar laddas hem och att inställningar sker. Med klockan är alla säkerhetsdetaljer på plats redan från början, anpassat och färdigt.

Varför Gps klocka för barn? Det korta svaret är: För säkerhets skull.