Reimas overaller

Overallen kan vara ett av de mest praktiska ytterplaggen för barn. Till skillnad från jackor (överdelar) och täckbyxor (underdelar) så lämnar overallen ingen glipa emellan i midjan, där kyla, vind, regn eller snö kan ta sig in. När det kommer till små barn kan overallen verkligen förenkla påklädningen för föräldrar, då det bara är till att dra på den över barnets kläder, stänga dragkedjan och sätta på skorna! Ska man bara vistas ute en kortare sträcka så brukar det räcka att trä på ärmarna och låta overallens nederdel hänga baktill. Detta sätt att bära overallen på brukar kallas för pingvinen, eftersom att de hängande benen baktill påminner om pingvinens dräkt.

Overallen – ett plagg som passar i ur och skur

Precis som andra ytterkläder så kommer overallen i många olika varianter och modeller. Det finns till exempel overaller för alla säsonger utom för sommaren. En typiskt kall och regnig svensk sommar kan dock påminna om höst ibland, så en höstoverall kan säkert vara användbar även då. Vår- och höstoveraller är särskilt utvecklade för att stå emot mycket regn och blåst och är ofta smutsavvisande vilket är extra bra när det förekommer mycket lek i regniga och leriga förhållanden. Vinteroveraller med dun tenderar att vara varmare, med tjockare foder och vaddering. De har ofta en högre krage för bättre skydd och tejpade sömmar för att verkligen stänga ute all kyla och snö. När overallen så småningom byts ut mot en tunnare jacka och byxor istället så brukar det vara ett definitivt tecken på att våren ör på väg att gå mot sommar.

Overaller för barnen att röra sig i

Oavsett säsong så är de flesta overaller utformade för att maximera lekandet för barn, genom att vara extra slitstarka och utrustade med förstärkt material över knän, baktill etc. Många är klädda i reflexer, med avtagbara luvor, praktiska fickor och andra smarta detaljer. Utvärdera Reimas barnoveraller här.

Overallen finns i många olika färger och designer. En del har päls (oftast fuskpäls) kring luvan som går att ta av. De flesta overaller säljs upp till storlek 140, därefter brukar de flesta barn känna att de är för gamla för att använda overall. Då är det vanligare med enbart en jacka, eller med regn- eller täckbyxor om det behövs.