Allt du behöver veta om städning

Hur är det att arbeta som städare, vad innebär städhjälp och vilka är dom bästa städtipsen? Många timmar av livet tillägnas städning och det kan därför vara roligt att lära sig mer. Här hittar du allt om städning, eller åtminstone mycket du behöver veta om städning.

Att arbeta som städare

Någon som vet mycket om städning är en person som arbetar som städare. Just städare är dock ett ord som används sällan idag – numera kallas det ofta för hygientekniker eller lokalvårdare. Arbetet kan vara väldigt varierande beroende på vilken typ av firma man arbetar på. Trappstädningar, flyttstädningar, städning i butik och på kontor samt hemstädningar är några vanliga uppdrag man kan utföra.

Det är ett fysiskt arbete – du som någon gång städat en hel dag vet säkert att det känns som ett mindre träningspass!

Städhjälp, – och tjänster i hemmet

Har du tröttnat på att städa finns en lösning och det är att anlita städhjälp – något som blivit väldigt populärt. Det finns flera olika typer av tjänster som man privatperson kan ta del av, bland annat:

  • Storstädning
  • Veckostädning
  • Fönsterputsning

Det finns både stora och små firmor som erbjuder tjänster för privatpersoner. Ibland kan det helt enkelt vara skönt att låta någon som kan mycket om städning få utföra jobbet så att man själv kan lägga tid på annat. Bra att veta är att man också kan nyttja RUT-avdraget då detta räknas som hushållsnära tjänster.

Mer om städning och smarta tips

Att lära sig mer om städning och ta del av smarta städtips kan vara både bra och roligt. Att testa ett nytt sätt att städa kan göra att det plötsligt känns kul att ta tag i det där som skjutits på allt för länge och det finns dessutom många tips som kan göra städningen mer effektiv.

För den som letar efter fler tips om städning är internet en trogen vän, som alltid. Här finner du ”recept” på hemmagjorda rengöringsmedel och roliga metoder som gör hemmet lite renare och lite fräschare. Ett städtips kan vara alltifrån vilken ordning man städar till vilken dammtrasa som är bäst så det finns verkligen mycket att lära för den som vill. Säkerligen finns artiklar där riktiga proffs berättar om sina bästa knep och kanske finns till och med videos för specifika städsaker.