3 tips för att välja rätt flyttfirma i Stockholm

Det finns många fördelar med att köpa tjänster i samband med en flytt och det är egentligen inte så konstigt att många väljer att göra det. För att välja rätt flyttfirma i Stockholm, där utbudet är väldigt stort, kan det dock kännas svårt för den som letar. Här får du några matnyttiga tips som kan vara till hjälp.

Kontrollera olika firmors priser

För många är det en självklarhet att kolla närmare på priser och be om offerter inför köp av en tjänst, men inte för alla. För att välja rätt flyttfirma i Stockholm är detta dock ett viktigt steg – både för att inte riskera att betala för mycket men också för att veta att man inte betalar för lite.

Kanske låter det konstigt att man ens skulle kunna betala för lite men det finns en del firmor som erbjuder normalt låga priser och inte helt sällan beror det på att dom har saker att dölja, så som dåliga arbetsvillkor och så vidare. Steg ett är alltså att be om offerter, gärna från minst 4–5 olika flyttfirmor.

  • Skriv ner behov
  • Skicka samma fråga till flera firmor
  • Eller använd offerttjänst

Kolla upp tillgänglighet

En annan sak som kan vara värd att kolla upp är vilka firmor som faktiskt är tillgängliga på din aktuella flyttdag. Är flera redan fullbokade en lång tid framöver finns ingen mening att jämföra dessa något mer, även om du kanske fattat tycke för en eller flera av dom. Var flyttlasset ska gå kan också ha betydelse när det är dags att välja en flyttfirma.

F-skatt och försäkring

Ännu en viktig punkt för att välja rätt flyttfirma i Stockholm är att försäkra sig om att dom som granskas är registrerade för F-skatt samt att dom är försäkrade för saker som skulle kunna hända under flytten – både under packning, lyft och transport.

Vilken blir rätt flyttfirma i Stockholm för dig?

För att hitta den flyttfirma som blir rätt för just dig behöver alltså en del jämförelser göras. När du gjort alla ovanstående, samt om du kanske kommer på ytterligare saker värda att jämföra, är det troligt att du fattat extra bra tycke för någon av dom. Det kan kännas mycket att jämföra 4–5 stycken men det är ofta värt det, speciellt eftersom utbudet av firmor är så stort i just Stockholm.