Vad en korsett är och hur den fungerar

Till att börja med är det viktigt att vara tydlig med vad en korsett faktiskt är. För idag finns det en rad olika plagg som du kan bära för att forma din kropp. Alla dessa är dock inte skapta på samma sätt och fungerar inte heller likadant eller i samma utsträckning.

Korsetter är plagg som du bär runt din midja i syfte att få midjan att smalna av. I samband med detta blir din mage lite plattare och din byst framhävs. Men det är ändå viktigt att skilja plagget från en gördel – den senare sträcker sig bland annat ofta längre ner över höften. Korsetten är istället ett snyggt och sexigt underklädesplagg som formar din överkropp och alltså även pressar upp din byst en aning.

Men hur fungerar en korsett egentligen?

Nu har vi förklarat vad en korsett är och det har därmed blivit dags att gå vidare till hur den fungerar. Om du någon gång har burit ett plagg av detta slag vet du att den omedelbart tajtar till din midja. Av denna anledning väljer många att bära korsetter tillsammans med vissa outfits eller i samband med särskilda tillfällen.

Detta är dock inte det enda sätt på vilket en korsett fungerar. Faktum är att många bärare av plagget tränar sin midja med hjälp av plagget. Detta görs genom att det bärs på kroppen i åtminstone åtta timmar åt gången. Syftet är att undan för undan, dag för dag, tajta till midjan. Tillsammans med en hälsosam kost och livsstil kan du på sikt få din midja att smalna av.

Det hela fungerar på följande sätt:

  • En korsett värmer upp bålen. Bara det faktum att plagget gör bålen värmare bidrar till en viss kaloriförbränning.
  • Du kan påminnas att hålla nere portionsstorleken. Detta då din midja kommer inte kunna expandera lika mycket när du bär en korsett.
  • Genom att bära plagget kan du arbeta mot dina mål. Din hållning och det sätt på vilket du för dig får stöd av korsetten. Den kan också stärka ditt självförtroende och motivera dig att upprätthålla en hälsosam livsstil.