Topp 3 populära parfymer

Alla har olika preferenser när det kommer till vilken doft man tycker om och inhandlar. Vissa föredrar en lättare, mer fruktig parfym. Medan andra föredrar en något kraftigare doft med inslag av körsbär, orkidé eller sandelträ. Valet av parfym kan ofta spåras tillbaka till vilka dofter man var omkring som liten och vilken parfym som mamman eller pappan brukar bära. Trots en enorm och ständigt växande marknad av parfymer, finns det trots allt 3 populära val som säljer mer än andra. Tre populära val av parfymer för kvinnor kan man läsa mer om i denna artikel. Kanske kan det inspirera till vad nästa parfym inköp kommer att bli.

Chanel no 5

Etablerade varumärket Chanel parfym grundades i Frankrike år 1909. De räknas som ett av de ledande lyxvarumärkena som inriktar sig på bland annat kläder, smink och parfymer. Chanels produkter säljs och är uppskattade i hela världen. Inom deras utbud finns flera klassiska dofter.

Chanel no 5 är varumärkets mest sålda parfym, men räknas också som världens mest sålda doft. Parfymen lanserades år 1921 och sedan dess har varken basnoter eller toppnoter omformulerats. Dock har själva förpackningen genomgått en hel del förändringar genom åren. Denna damparfym har en kraftigt blommig underton med inslag av jasmin, liljekonvalj och aldehydiska blomdofter.

Arpége från Lanvin

Lanvin är även idag ett populärt varumärke, framförallt när det kommer till parfymer. Varumärkets bästsäljande doft heter Arpége och lanserades redan år 1927. Den väl sammansatta formulanen är en blandning av flera noter. Toppnoter är neroli, bergamott och aldehyder. Detta ger parfymen en något rikare och tyngre doft. Hjärtnoter är bland annat liljekonvalj och tuberos. Slutligen består basnoterna av vetiver, vanilj och sandelträ. En mycket populär och sammansatt parfym som har sålts i flera miljoner exemplar. Denna parfym från Lanvin är menad för kvinnor, men kan naturligtvis bäras av samtliga som uppskattar en något rikare och kraftigare toppnot.

Parfymen är även mycket populär att inhandla idag och kan köpas på flera parfymbutiker och exporthandlare.

Joy från Jean Patou

En annan mycket populär doft kommer från franska varumärket Jean Patou. Joy är en damparfym med en något fruktigare toppnot och ger därför ett lättare intryck. Med toppnoter som persika och aldehyder, hjärtnoter av irisrot och ros, samt basnoter av mysk och sandelträ är Joy en mycket säljande parfym i hela världen. Den kombinerar flera kulturer och kan med fördel bäras året om.

Joy från franska Jean Patou lanserades år 1935 och räknas som en av de parfymer som har sålt i mest exemplar, runt om i världen. Varför inte lukta på denna klassiker vid nästa köp av parfym?

Men även fast dessa tre parfymer har sålt i fler exemplar än andra varianter, ha i åtanke att en bra försäljning ofta beror på bra marknadsföring. För att hitta den perfekta parfymen är det viktigt att lukta på flera olika dofter, hitta basnoter, hjärtnoter och toppnoter man föredrar, samt att man hittar en parfym som är i en rimlig prisklass för hur mycket man har råd att lägga ut. Hitta en klassisk doft som kan följa med hela livet ut.