Behandla hudvårdsproblem med Exuviance

Behandla hudvårdsproblem med Exuviance

Exuviance är inte bara ett hudvårdsmärke bland många andra, det platser under kategorin medicinsk hudvård. Personer med olika typer av hudproblem, – och sjukdomar kan ha god nytta av märket och flera studier har gjorts på personer med känslig hud och personer med hudsjukdomar så som rosacea.

Exuviance för känslig hud

Det finns flera orsaker till att man kan ha en ovanligt känslig hud men för det mesta är det genetiskt. Det kan för dessa personer vara svårt att hitta hudvård som är tillräckligt snäll mot huden och därför är det extra viktigt att välja produkter med omsorg. Exuviance erbjuder flera produkter för extra känslig hud och studier har visat att många blivit bättre.

Har man känslig hud bör man såklart inte utsätta den för onödiga påfrestningar men att tvätta med vatten och tvål är i dessa fall ett stort nej. Man behöver en skonsam rengöring som är anpassad för just känslig hud, något som Exuviance har i sitt utbud.

Hjälper mot Rosacea

Exuviance kan inte bara hjälpa personer med känslig hud, utan också personer med rosacea. Rosacea är en hudsjukdom som gör att huden i ansiktet, ofta runt kinder och näsa, blossar upp och blir röd. Även i dessa fall gäller det att man hittar hudvårdsprodukter som är snälla mot huden och i utbudet hos Exuviance finns bland annat följande, som lämpar sig för personer som har sjukdomen:

  • Rengöring
  • Återfuktande krämer
  • Serum

Bra för personer med atopiskt eksem

Atopiskt eksem är även det en hudsjukdom som faktiskt är ganska vanligt förekommande. Några av symptomen är att man får väldigt torr hud, sprickor, blåsor och ibland till och med sår. Sjukdomen beror på att huden har sämre förmåga att binda fukt och därför är det extra viktigt att man tillför det själv.

Samma produkter från Exuviance som kan användas av personer med rosacea passa även för den med atopiskt eksem. Produkterna är fuktgivande och vårdade och kan lindra problemen mycket.

Har man en hudsjukdom är det bra att besöka en hudterapeut för att få hjälp att välja ut dom produkter som passar den egna hudtypen och omfattningen av besvären bäst. Sedan kan det vara bra att låta sig behandlas på en hudvårdsklinik då och då, så att man kan följa upp och se om det blir några förändringar samt om några produkter kanske behöver bytas ut.