Välj rätt varumärke bland billiga cyklar

Välj rätt varumärke bland billiga cyklar

Vilket varumärke du ska välja när du tittar på billiga cyklar är en fråga som det inte finns ett entydigt svar på. Förr i tiden hade de flesta av oss en cykel från klassiska varumärken som Skeppshult, Crescent eller Monark. Tiderna har dock förändrats och så även cykelvärlden. Med tiden har de gamla svenska cykelmärkena blivit stora varumärken som idag säljs världen över. Därför kostar de numera betydligt mer än vad de än gång gjorde. Samtidigt finns det billiga cyklar på marknaden från varumärken du förmodligen knappt känner till.

Dessvärre är många av dessa billiga cyklar från okända tillverkare inte särskilt bra. Det är därför viktigt att du analyserar varje enskild cykel. Även om du tittar på cyklar från välkända märken är det inte säkert att alla modeller håller lika hög kvalitet. Det finns dessutom mindre kända varumärken som faktiskt tillverkar cyklar av god kvalitet.

Varning för omdömen om billiga cyklar

Du bör inte förlita dig alltför mycket på omdömen från användare när du är på jakt efter billiga cyklar. Anledningen till detta är att de flesta omdömen skrivs inom en månad från det att cykeln har köpts in. Det tar ofta några månader för en cykel att börja brytas ner och gå sönder. Därför kan ditt beslut kring inköp av cykel vara ett som är svårt att fatta, och det är viktigt att du vet vad du gör. Det enklaste sättet att hitta bra, billiga cyklar är att läsa recensioner av cyklar som publicerats på tillförlitliga webbplatser.

Vad gäller priset på billiga cyklar kan du få en mountainbike för bara några tusenlappar. Dessa är dock inte särskilt lämpliga att använda i bergen, utan lämpar sig bättre för lugnare former av cykling. Om du vill ge dig ut i tuffare terräng bör du vara beredd att spendera mellan 5 000 och 15 000 kronor på din MTB. De cyklar som kostar mer än så är till för tävling, vilket sällan är den typ av cykel en nybörjare bör fästa ögonen på. Bra hybridcyklar och stadscyklar kan ha en lägre prislapp – ofta från bara ett par tusen kronor. För att få en mer hållbar cykel bör du dock gå upp något i pris.